ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ :
Ο σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου Κρήτης '' Ο Αγιος Πολύκαρπος '' Ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το 1982 απο 35 μέλη Μικρασιατικής καταγωγής 1ης και 2ης γενιάς προσφύγων. Σήμερα εχει 800 περίπου εγγεγραμένα μέλη και διοικήται απο 15 μελές Δ.Σ.Οίκημα Μικρασιατικού Συλλόγου

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ :
Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ανάδειξη, διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικης κληρονομιάς των Ελληνικών πατρίδων της Μικράς Ασίας. Επιπλέον ερευνά, μελετά και προβάλει όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την ιστορία κ τον πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

ΣΤΕΓΗ ΜΑΣ :
Στεγάζεται σε ιδιόκτητο διόροφο, ανακαινισμένο, παραδοσιακό οίκημα επι της οδού Άλμπερτ 45 στο Ηράκλειο, το οποίο απέκτησε με δωρεές και συνδρομές των μελών του. Είναι εξοπλισμένο με έπιπλα και βιβλιοθήκη Μικρασιατικού περιεχομένου με φωτογραφικό αρχείο.Ακόμα διαθέτει 2 μεγάλες αίθουσες, με ηχητικά και ηλεκτρονικά μέσα ικανές να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις μέχρι 100 ατόμων.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ :
Ο Σύλλογος διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφιών και ιστορικών κειμηλίων. Επίσης διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές στους αλησμόνητους τόπους τησ Μ. Ασίας και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο Σύλλογος '' Άγιος Πολύκαρπος'' συνέβαλε τα μέγιστα στην τοποθέτηση του μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Ηράκλειο. Τέλος διατηρεί θεατρική ομάδα κ 30 μελή μουσική χορωδία με πολλές συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου και άλλων πόλεων της Κρήτης.


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού